Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μ.Ρασούλης: Η Συρία σήμερα

Στη χώρα υπάρχουν μεγάλες κοινότητες Χριστιανών και Κούρδων, όμως οι αντιπαραθέσεις που δεν είναι γνωστές είναι για παράδειγμα αυτές μεταξύ Δαμασκού και Χαλεπίου.

Αυτές τις ημέρες, η Συρία είναι  γεμάτη ιστορίες αλληλεγγύης , αφού  οι εξεγερμένοι της μιας πόλης βοηθούν τους διαδηλωτές της άλλης  κατά των κυβερνητικών  δυνάμεων . Όμως συγχρόνως , αντί να εξαφανιστούν οι παλιές διαφορές που δημιουργήθηκαν βάσει γεωγραφίας, ταξικών διαφορών και θρησκευτικών αντιπαραθέσεων, εντείνονται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό .Όσο δε  περισσότερο παραμείνει στην εξουσία ο Μπασάρ αλ Ασαντ, λένε πολλοί αναλυτές , τόσο λιγότερες πιθανότητες θα υπάρχουν να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος, οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων θρησκευτικών φατριών αλλά και η αναβίωση της παλιάς εχθρότητας που υπάρχει μεταξύ των εθνοτικών ομάδων.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Φωτογραφίες από ΣΣΕ και Μονάδες

Μετά από πρόταση του συμμαθητή και μέλους του συνδέσμου μας Γιώργου Βλαχογιάννη,  δημιουργήθηκαν στο blog δύο νέες σελίδες με τίτλους "ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΣΕ" και "ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ" προκειμένου να φιλοξενήσουν φωτογραφίες μας κατά τη διάρκεια της φοίτησης στη ΣΣΕ και κατά τη διάρκεια της ε.ε. υπηρεσίας μας, αντίστοιχα.